Kristálytiszta kép a rendszerekről

Alkalmazás és infrastruktúra adattár olyan egzotikus SCADA elemekkel, mint a kutak vezérlőszoftverei. Fővárosi Vízművek, 2006.

A SAMU 2006-tól része a mindennapjainknak. A termék és az Atoll rugalmassága kimagasló – gyakorlatilag nem volt olyan igényünk, amire a válasz ne pozitív lett volna.

Fritsch Róbert

IT, BPR és ingatlangazdálkodási igazgató, Fővárosi Vízművek

A feladat

A Fővárosi Vízműveknek, révén, hogy az egész város szolgálatában áll, elengedhetetlen hogy precíz képe legyen az informatikai felépítéséről. Esetükben a hagyományostól még összetettebb a helyzet, tekintve, hogy az IT egy nagy és üzletkritikus SCADA infrastruktúrával egészül ki. Az architektúra tárban szereplő adatok egyúttal bizalmasak is, ezért a hozzáférés jogosultságszabályokhoz kötött.

A megoldás

A SAMU rugalmassága nagymértékben hozzájárult a sikerhez – a meta-modellben tökéletesen leképeztük Vízművek igényeit. Az eszköz tartalmaz alkalmazásokat, adatköröket és technikai elemeket, csakúgy, mint a kutakat vezérlő PLC -t is. Az adattár hozzá lett kapcsolva a vállalat szabványos változáskezelési folyamataihoz, emellett kétszintű jogosultságrendszerrel biztosítottuk az ellenőrzött hozzáférést.

Architektúra menedzsment kiterjesztve a speciális elemekre is

A SCADA infrastruktúra éppúgy része az architektúra tárnak, mint az üzleti alkalmazások, adatok, vagy technológiák.

!

Változások mederbe terelve

A változások, melyet a vállalati workflow rendszerben kezelnek, a SAMU adataira építenek és végrehajtás után vissza is írnak.

Fokozott biztonság

A SAMU kifinomult jogosultságkezelésével a felhasználói csoportok azokhoz az adatokhoz férnek hozzá, melyhez joguk van. Mindezt dinamikusan kiértékelve minden lekérdezéskor.

Van megoldásra váró feladata?

Nézze meg egy élő bemutatón hogyan szoljálhatja a SAMU az Ön céljait is! Hazai és külföldi projekteken edzett gárdánk sok tapasztalatot szerzett hatékony vállalati architektúra menedzsment gyakorlatok kiépítésében.

Fotó: www.szeretlekmagyarorszag.hu