IT támogatás a Clouderának

A Palo Alto-i székhelyű Cloudera Budapesten nyitotta meg egyik szolgáltató központját. A cég dinamikus növekedése miatt folyamatosan bővíti magyarországi irodáját is, ami a központ után a második legnagyobb a világon. Mi adjuk az IT támogatást ehhez. 2016

A Cloudera egy fiatal cég, nagy tervekkel a jövőt illetően.
IT vezetőként biztosítanom kell, hogy a vállalat belső informatikai háttere is lépést tartson a gyors és nagyléptékű növekedéssel. Az Atoll csapat stabil támogatásával arra koncentrálhatok, ami most a legfontosabb, és az az, hogy minden IT szolgáltatásunk gördülékenyen működjön. A srácok nagyon nagy segítséget jelentek ebben a pörgős időszakban és külön öröm nekem, hogy a Palo Alto – Budapest közötti időeltolódás sem okoz akadályt.

Travis Melo

IT igazgató, Cloudera

A kihívás

A Cloudera egy évnyi európai működése alatt elérte a 200 munkavállalói számot, továbbá közel háromszoros létszámbővítést tervez 2019-ig. A budapesti, második legnagyobb irodájuk így egyre fontosabb szerepet játszik a Cloudera ügyfeleinek kiszolgálásában. Ehhez elengedhetetlen, hogy a bővülő helyi mérnöki csapat kifogástalan informatikai támogatásban részesüljön.

A megoldás

Az Atoll az évek során nagy tapasztalatra tett szert különböző iparágak kritikus IT rendszereivel. A Cloudera így méltán bízott abban, hogy egy szilárd partnerre talál az Atoll csapatában. Folyamatos támogatásunk ebben a lendületes időszakban kiterjed számos szolgáltatásra, úgy, mint IT rendszerek felépítésére, működtetése és költöztetése.

munkavállaló felvétele 18 hónap alatt

alatt a teljes informatikai rendszer elköltöztetése

Akkor költöztem Magyarországra, amikor a Cloudera megbízott a budapesti iroda kialakításának mérnöki teendőivel. Tudtam első perctől kezdve, hogy nem lesz egy egyszerű kihívás, főleg, hogy a belső IT üzemeltetése mellett számos feladat várt még ránk. Szerencsére az Atoll munkatársaiban megbízható és proaktív partnerre találtunk, nagy terhet vesznek le a vállunkról.

Alexander Bibighaus

műszaki vezető, Cloudera

Szolgáltatásaink…

}

Garantált SLA

A felhasználók helyszíni és távoli informatikai támogatása

R

Megfelelés mind a globális, mind a magyar informatikai előírásoknak

i

IT eszközök beszerzése és nyilvántartása

 
 

…a SAMU segítségével

 
 

Amikor elkezdtük támogatni a Cloudera-t, nyilvánvaló volt, hogy kollégáinknak olyan eszközre van szüksége, amely hatékony segítséget nyújt a Cloudera eszközeinek, folyamatainak nyilvántartásában és kezelésében. Saját SAMU rendszerünket használjuk erre, mert lehetővé teszi a tudásmegosztást és a szüntelen változások pontos nyomon követését.

Az első perctől kezdve szemtanúi vagyunk a Cloudera eszméletlen növekedésének, melyet az IT oldalon is érzékelünk minden egyes nap. A SAMU hatalmas segítség nekünk, hogy kontroláltan lépést tudjunk tartani a változásokkal. Minden információt, az eszközök megrendelésétől kezdve, azok karbantartásáig a SAMU-ban tartunk nyilván.
A legjobb benne, hogy ezen információk birtokában mind a pénzügy, mind pedig a HR-es kollégák munkáját is segíteni tudjuk.

Kiss Viktor

IT támogatás, Atoll Technologies Kft.

Any business demands to meet?

Atoll has a wealth of experience in bespoke software development in various industries. What’s more, we also have the passion to develop solutions that deliver business benefits.