Műszaki cikk biztosítási ajánlat és kötés a vásárlás pillanatában

Mi fejlesztettük a rendszert, amivel a BNP Paribas Cardif műszaki cikk értékesítő partnerei kiterjesztett garanciát és biztosítást kínálhatnak ügyfeleiknek, 2015.

A regionális céljaink eléréséhez olyan hosszútávú partnert kerestünk, aki kimagasló informatikai tapasztalatai mellett biztosítói üzleti tudással is rendelkezik. Az Atollban megtaláltuk mindkettőt.

Kádár István

COO, BNP Paribas Cardif in Hungary

A feladat

A BNP Paribas Cardif Magyarország vezető biztosítója a műszaki cikkek garancia kiterjesztésének területén. A Cardif partnereinél (pl. Média Markt és Auchan) a műszaki cikk vásárlásával egy időben kiterjeszthető a gyártói garancia, illetve extra védelem köthető a véletlen károk és lopás esetére. A BNP Paribas Cardif egy külső szolgáltató által fejlesztett online rendszert biztosít a partnereinek az ajánlatok elkészítéséhez és a kötéshez. A nagyobb rugalmasság és kontrol érdekében, mind a rendszer által kínált funkciók mind a regionális beállítások és folyamatok tekintetében, a cég új, házon belüli alkalmazás fejlesztése mellett döntött. Ezeken túl fontos szempont volt a könnyű kezelhetőség.

A megoldás

Nem az első eset, amikor regionális vállalatcsoportnak fejlesztünk – szeretjük az ilyen kihívásokat. Az üzleti elemzőink előbb górcső alá vették az ajánlatadási-, vásárlási- és háttérfolyamatokat, illetve az eddig használt eszközt. Ezek alapján úgy terveztük meg a J2EE alkalmazást, hogy könnyen paraméterezhető és alakítható legyen a különböző országok és partnerek specifikumaihoz. Habár a felület minden esetben egységes, a partnerek arculatához formálható. A rendszer rendelkezik egy központi menedzsment modullal, amiben az egyes site –ok adminisztrátorai kezelhetik a különböző termékeket, ártáblákat, jutalékokat, kuponokat és egyéb paramétereket.

Központi, mégis üzleti partnerre szabott

h

Termékbiztosítás azonnal

A BNP Paribas Cardif partnereinek eladói néhány kattintással biztosítási ajánlatot kapnak az adott árucikkre. Vásárlás esetén megtörténik a szerződéskötés is.

Partnerre szabott

A Cardif minden kereskedelmi partnere saját márkájához igazított felületet és beállításokat kap.

Központi menedzsment

A Cardif munkatársai központi menedzsment felületen állíthatják az árazási, jutalék, branding és egyéb paramétereket. Új partner felvétele is egyszerű.

Van megoldásra váró feladata?

Rengeteg tapasztalatunk van vállalati rendszerek fejlesztésében mind Magyarországon, mind a régióban. Sőt, szenvedélyünk a fejlesztés!