Adatvédelmi nyilatkozat

A dokumentum utolsó módosítása: 2018. május 18.

 

Az Atoll Technologies Kft. (Capital Square Irodaház, Váci út 76. / 7em., 1133 Budapest, Magyarország) elkötelezett az Ön adatainak védelme, valamint olyan technológia használata iránt, amely a lehető legjobb és legbiztonságosabb internetes élményt nyújtja.

Internetes oldalunk legnagyobb része személyes adatok közlése nélkül használható. Időnként azonban a kért szolgáltatás nyújtásához adatokra van szükségünk. A jelen adatvédelmi nyilatkozat az adatok ilyen esetben való gyűjtését és felhasználását ismerteti. Kérjük, az Adatvédelmi nyilatkozatot teljes egészében olvassa el.

 

 SZEMÉLYES ADATOK GYŰJTÉSE

Jelezzük, ha olyan adatokra van szükségünk, amelyek alapján az Ön személye azonosítható (személyes adatok), vagy amelyek számunkra az Önnel való kapcsolatfelvételt lehetővé teszik. Ilyen adatot általában a szakirodalom, CD vagy egyéb anyagok igényléséhez szükséges regisztráció során, az Atoll Technologies Kft. tudásbázisához való hozzáférés igénylésekor, szoftver vagy dokumentáció letöltésekor, valamint az Atoll Technologies Kft. termékeinek regisztrációjakor kell megadnia. A személyes adatok gyűjtésekor az Atoll Technologies Kft. sokszor csak cím, telefon- és faxszám, e-mail cím, valamint ország vagy egyéb helyszín megadását kéri, ez azonban további adatokra is kiterjedhet akkor, ha az a kért szolgáltatás nyújtásához szükséges.

 
SZEMÉLYES ADATOK FELHASZNÁLÁSA

Személyes adatait arra használjuk fel, hogy tájékoztassuk munkatársainkat, valamint képviseleti és forgalmazói csatornáinkat a termékeink iránti érdeklődéséről.

Emellett személyes adatai alapján tájékoztathatjuk Önt a termékfrissítésekről, az aktuális szemináriumokról, valamint a cégünket és termékeinket érintő egyéb hasznos információkról.

Alkalmanként más vállalkozásokat is megbízunk azzal, hogy cégünk részére korlátozott körű szolgáltatásokat nyújtsanak. Ezek közé tartozik a csomagolás, a megrendelések postázása és kézbesítése, a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos ügyfélkérdések megválaszolása, a postai küldemények feladása, valamint a rendezvényekre való regisztráció kezelése. E vállalkozások részére csak az adott szolgáltatás nyújtásához szükséges információkat adjuk át azzal, hogy az átadott információkat egyéb célra nem használhatják fel.

Az Atoll Technologies Kft. személyes adatot előzetes értesítés nélkül kizárólag jogszabályi kötelezettség esetén közöl, továbbá akkor, ha jóhiszeműen feltételezheti, hogy az adat közlése

(a) a jogszabályi rendelkezések betartásához, vagy az Atoll Technologies Kft. szervezetét vagy internetes oldalát érintő jogi eljárásban való részvétel során;

(b) az Atoll Technologies Kft. jogai és tulajdona, valamint internetes oldalai védelme érdekében; vagy

(c) az Atoll Technologies Kft. felhasználói, internetes oldalai vagy a nyilvánosság biztonságának védelmére irányuló sürgős intézkedésekhez szükséges.

 
SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

A fenti kivételekkel a regisztráció során vagy más módon közölt személyes adatait az Atoll Technologies Kft. harmadik fél részére kizárólag Ön engedélyével adja tovább, és az adatokat kizárólag az itt megjelölt célra használja fel.

Az Atoll Technologies Kft. időszakos jelleggel e-mailt küldhet, amelyben tájékoztatja Önt az ön által kért termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos műszaki szolgáltatási kérdésekről.  Az ilyen értesítés nem mondható le, mivel a választott szolgáltatás lényeges részét képezi.

 
COOKIE IRÁNYELVEK

Névtelen böngészés az Atoll Technologies Kft. honlapján

Az Atoll Technologies Kft. nem gyűjt semmilyen személyes információt vagy egyénekre vonatkozó adatokat a cookie-k révén. Az összegyűjtött információk egy cookie-azonosítót (amely egy kb. 20 karakter hosszú szám), valamint egy ország-azonosítót tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az Atoll Technologies Kft. csak csoportokra vonatkozó statisztikai adatokat gyűjt, de egyéneket vagy információkat, vagy bármely személyhez kapcsolódó weboldali tevékenységet semmilyen módon nem képes azonosítani.

Személyes adatok gyűjtése kizárólag a weblapon lévő formanyomtatványokon keresztül történik, amikor is a felhasználó ténylegesen megadja a kért információkat és elküldi azokat az Atoll Technologies Kft.-nek. Ebben az esetben az Atoll Technologies Kft. mindig tiszteletben tartja és követi a személyes adatok gyűjtésére és tárolására vonatkozó törvényi előírásokat és rendeleteket.

 
GYŰJTÖTT INFORMÁCIÓK FELHASZNÁLÁSA

 A cookie-k elsődleges célja a felhasználói élmény növelése, vagyis a weboldal könnyebb használhatóságát, testreszabhatóságát és gyorsabb betöltését teszik lehetővé. Emellett arra is használjuk a cookie-kat, hogy anonim, összesített statisztikákat készítsünk, amelyekkel jobban megértjük, hogy a felhasználók hogyan használják a weboldalunkat, és hogy segítsenek nekünk javítani azok struktúráját és tartalmát. Az így összegyűjtött információ névtelen, pusztán a weboldal fejlesztése érdekében használjuk őket.

A cookie-k segítségével összegyűjtött információkat a Google Analytics rendszer határozza meg, például:

  • A jelenlegi honlap-látogatás időpontja.
  • A felhasználó járt-e már a honlapon, és ha igen, mikor.
  • Milyen honlapról érkezett a felhasználó az Atoll Technologies Kft. honlapjára (megjegyzés: az elsődleges weblap cookie-jai nem osztják meg az információkat az egyes honlapok között)
  • IP cím, ami az olyan információk azonosítására szolgál, mint az ország, állam, város (ez az úgynevezett IP helymeghatározás – geolocation).

A cookie nem gyűjt olyan adatokat, mint név, e-mail cím, egyéb cím vagy számlázási adatok.

A Google Analytics szolgáltatási feltételei egyértelműen meg is tiltják minden Analytics ügyfélnek az olyan információk gyűjtését, amelyek személyes adatokat társítanak a Google Analytics adataihoz.

A felhasználók által közölt információk a céltól függően változnak valamennyi űrlapon. Kijelentjük, hogy ezek az űrlapok a globális és helyi törvények és rendeletek előírásaival összhangban készültek.

 
SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME

 Az Atoll Technologies Kft. garantálja, hogy minden felhasználó-specifikus adat tárolása megfelel a helyi és nemzetközi törvényeknek és rendeleteknek. A cookie-k segítségével összegyűjtött információkat a Google tárolja. További tudnivalókat a Google adatvédelmi irányelvei tartalmaznak. A cookie-k blokkolásáról további információk az aboutcookies.org oldalon találhatóak.

 
 A NYILATKOZAT MÓDOSÍTÁSA

Az Atoll Technologies Kft. a jelen nyilatkozatot időnként módosítja. Ilyenkor az utolsó módosítást jelző, a dokumentum elején található dátum is módosul. A jelen nyilatkozat érdemi módosítása esetén az Atoll Technologies Kft. erre vonatkozóan jól látható felhívást helyez el internetes oldalán.

 
ADATVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS BEJELENTÉSEK

Panasszal az Atoll Technologies Kft. adatvédelmi felelősénél élhet a gdpr@atollgroup.eu levelezési címén, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., Telefon: 06.1.391.1400, Fax: 06.1.391.1410, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, Honlap: http://www.naih.hu