Gyors és pontos kockázatelemzés az Eximbanknál

Az exporttámogatás elbírálásának folyamata az új Mérlegelemző és Adósminősítő alkalmazással az eddiginél gyorsabb és egyszerűbb. Eximbank, 2013.
Az Eximbank célja, hogy hatékonyan támogassa a magyar vállalatok exporttörekvéseit. A finanszírozási döntések meghozatalához elengedhetetlen a kockázatok pontos kiértékelése. Az Atoll szakértői gárdája által fejlesztett Mérlegelemző és Adósminősítő rendszer a kockázatelemzési munkafolyamataink gyors, szakszerű és transzparens futását segíti. Kiemelten fontos volt számunkra, hogy partnerünk megértette szolgáltatási folyamatainkat és a teljes problémateret átlátta.
Veres Péter

kockázatelemzés-módszertan igazgató-helyettes, Eximbank

A feladat

Az Eximbank előzőleg hagyományos irodai alkalmazáscsomaggal támogatta adósminősítési folyamatait. A kockázatelemzési osztálynak nagy erőfeszítéseket kellett tennie azok magas színvonalú elemzéséhez, a folyamatok betartatásához, követhető szerkesztéséhez és az adatok védelméhez. A helyzet javítására új alkalmazás bevezetését tűzték ki célul, melyhez specifikus működési szabályzatot és számítási modelleket alakítottak ki.

A megoldás

Egy olyan informatikai eszközre volt szükség, mely a kockázatvállalási döntések meghozatalát támogatja. A kialakított egyedi Mérlegelemző és Adósminősítő alkalmazás (MAR) segítségével felgyorsult és minőségileg tovább javult az Eximbank meglévő és leendő vállalati ügyfeleinek hitelképesség-vizsgálata.

Minőségi döntéshozatal

Átlátható ügyfélkezelés

A könnyen követhető és transzparens ügyfélminősítési folyamat mellett lehetőség van az azonos ügyfélkörökön végzett párhuzamos munkafolyamatokra.

Közös munka

Workflow megoldással, valamint csoportmunka funkciókkal támogatott jóváhagyási és elbírálási folyamat.

Változtatható értékelési modell

A paraméterezéssel változtatható értékelési modell mellett az automatizált jelentések tovább könnyítik a döntéshozatalt.

Van megoldásra váró feladata?

Sokévnyi tapasztalatunk van vállalati rendszerek fejlesztésében mind Magyarországon, mind a régióban. Szenvedélyünk a fejlesztés!