K&H Biztosító – Direktértékesítési portál

Olyan portált készítettünk, ahol az ügyfelek játszi könnyedséggel tájékozódhatnak és fizethetnek elő különböző biztosítási termékekre, legyen az CASCO, lakás, vagy utasbiztosítás. K&H Biztosító, 2014.

Az Atoll munkatársaival hosszú évek óta dolgozunk együtt. A csapat tagjai segítőkészek, proaktívak, és közös munka során mindig arra törekszenek, hogy az ügyfél szempontjait figyelembe véve az üzleti folyamatok is maximális hatékonysággal működhessenek.

Albert Renáta

digitális csatorna menedzser, K&H Biztosító Zrt.

Az ügyfelekhez vezető legrövidebb út egyszerű és biztonságos online csatornán át vezet. Az Atoll éppen egy ilyen kidolgozásában adott professzionális segítséget nekünk.

Nagy Balázs

elektronikus értékesítés vezető, K&H Biztosító Zrt.

A feladat

Hasonlóan minden máshoz, az Internet elsődleges színtere a biztosítások megkötésének. A K&H Biztosító új online direktértékesítő csatornája ezen a piacon erősíti a céget a nem-életbiztosítás szegmensben. A hagyományos értékesítési technikák nem működnek online – a biztosítási szakemberek személyes tanácsadása hiányában az online felületnek olyan egyszerűnek kell lennie, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen haladjanak a megkötési folyamaton. Mi több, az alkalmazásnak támogatnia kell a kapcsolt termékek és biztosítási opciók értékesítését is.

A megoldás

Annak érdekében, hogy egy élvezhető online felületet készítsünk, a közös munka a felhasználói viselkedések vizsgálatával kezdődött, melyet UI szakemberek végeztek. Az online ügyfélszerzési stratégia, illetve az ajánlatadási és szerződéskötési folyamatokból kattintható mockup-ot készítettünk, amit ismét felhasználókon teszteltünk. A finomhangolásokat követően programozó gurujaink lefejlesztették a direktértékesítési portált. SEO és analytics szakértők is dolgoztak a projekten, akik A/B tesztek és a portál felhasználásának valós adatait elemezve segítettek a rendszer továbbhangolásában a legjobb forgalmi eredmények elérése érdekében.

Több, mint 200000 szerződéskötés a bevezetés óta

%

50%-kal gyorsabb szerződéskötés online

2 millió kalkuláció

Gyors és egyszerű biztosítás-kötés online

Több termék, egységes felület

Minden nem-életbiztosítási termék elérhető online: CASCO, utas- és lakásbiztosítás.

Keresztértékesítés

Az ügyfelek a folyamat során további kapcsolt termékek közül válaszhatnak.

Egyszerű felület, gyors kötés

Mindez ugyanabban a könnyen követhető logikai rendben, gyorsan.

Van megoldásra váró feladata?

Rengeteg tapasztalatunk van vállalati rendszerek fejlesztésében mind Magyarországon, mind a régióban. Sőt, szenvedélyünk a fejlesztés!