eKözigazgatás fejlesztésének támogatása Ománban

Az állami hivatalok közös architektúra adatbázisa, a kormányzat eKözigazgatás-fejlesztési törekvéseinek támogatására. Information Technology Authority of Oman, 2012.

A SAMU alkalmazás briliáns képességeinek kiaknázásával sikerült teljes kormányzatot átölelő architektúrális képet alkotnunk. Az egyszerű kezelőfelület hatékonyan segíti a logikai elemzéseket és a lehetséges TO-BE architektúrák tervezését.

Omar Salim Al Shanfari

vezérigazgató-helyettes, Information Technology Authority of Oman

A feladat

Az ITA több mint 70 kormányzati hivatallal dolgozik azon, hogy színvonalas elektronikus szolgáltatásokat nyújtson az állampolgároknak, vállalkozásoknak és egyéb szerveknek. Minden hivatal projektek sorozatát indította, hogy hozzájáruljon a közös cél megvalósításához. A feladat komplexitása a hivatalok architektúrális sokszínűségéből és különféleségéből ered.

A megoldás

A központi SAMU alkalmazást úgy alakítottunk ki, hogy az architektúra komponensek mellett tartalmazza a kormányzati referencia modellt is. Az informatikai projektek hatásainak nyilvántartásával láthatóvá válnak az egész kormányzati szektort érintő változások. A döntéshozók a projektek státuszát nyomon követhetik.

Teljes kormányzatot átölelő törekvés

Központi architektúratár

Kormányzati szabványos meta-modell szerint nyilvántartott architektúra elemek egyetlen adatbázisban.

Tiszta kép

A SAMU által készített diagramokon tisztán láthatóvá válnak a funkcionális átfedések és együttműködési lehetőségek.

Projekt irányítópult

Összefoglaló képernyő a projektek alakulásáról a hivatalvezetők számára.

Van megoldásra váró feladata?

Nézze meg egy élő bemutatón hogyan szoljálhatja a SAMU az Ön céljait is! Hazai és külföldi projekteken edzett gárdánk sok tapasztalatot szerzett hatékony vállalati architektúra menedzsment gyakorlatok kiépítésében.