Az architektúra menedzsment a vállalat egészét vizsgálja, beleértve annak üzleti, információs (adat), alkalmazás és technikai vonatkozásait.

Miért fontos külön kiemelni az információs réteget? Az adat a vállalat alapvető vagyonaként több szempontból is lényeges szerepet tölt be. Egyrészt minden vállalati folyamat adatokat termel és dolgoz fel, így a vállalati működés alappillére. Másrészt, mivel alkalmazások kezelik őket, ezért lényegi elemek a folyamatok informatikai támogatásának kialakításához. Szervezésük architekturális kérdés, melyre különös hangsúlyt kell fektetni.

A workshop-on azt járjuk körbe, hogyan alakítható ki egy átfogó kép az információs architektúráról és miként használható ez a tudás aktívan a projektek felsőszintű tervezéséhez. Ehhez többek között szükség van:

  • A jelen helyzet átfogó ismeretére, beleértve az információs architektúrát
  • A mindennapi életben alkalmazott, praktikus architektúra menedzsment gyakorlatra a vállalat stratégiai és taktikai célkitűzéseinek megvalósításához
  • A jövő állapot ismeretére, ami alapján a transzformáció megtervezhető és felügyelhető

Az Atoll, az Architektúra Fórum alapító partnereként immáron 4. alkalommal vesz részt a rendezvényen. A workshop során az információs architektúra egyes rétegek közötti kapcsoló szerepének vizsgálatához felhasználjuk SAMU termékünket, melyben a felhasználók nyilvántarthatják és grafikus diagramokon keresztül elemezhetik, illetve tervezhetik a teljes vállalati architektúrát.

Szeretettel meghívjuk a Varsói workshopra.

A fórum részletei itt láthatóak: http://www.computerworld.pl/konferencja/architekciIT2014/okonferencji