A COVID-19 egyik napról a másikra forgatta fel az életünket. Az otthonunk hirtelen változott át egyszerre irodává, iskolává vagy jógateremmé. Túri Zoli kollégánk otthona pedig reggeltől éjfélig: arcvédő plexitartó gyárrá.

Zoli úgy döntött, hogy a „maradj otthon” utasítást betartva, a saját tudását és eszköztárát felhasználva kesztyűt húz. A „3D nyomtatással a koronavírus ellen” Facebook csoport tagjaként 100 db arcvédő plexi tartót gyártott két HyperCube és két Prusa Mk3 nyomtatóval négy napon keresztül. Az első példányok már úton van a segítők felé, a több pedig készül.

„Kiderült, hogy a járvánnyal szemben nem csak passzív otthonmaradással tudok “küzdeni”, hanem aktívan is tudok egy picikét segíteni a frontvonalban, ténylegesen fertőzésveszélyben másoknak segítő egészségügyi dolgozóknak, szociális munkásoknak. Addig, amíg mások még csak kísérleteznek a nagyobb mennyiség gyártásával, mi már ténylegesen termelni tudtunk és ha nem is eget rázó az a néhány száz, vagy egy-két ezer álarc, amit legyártottunk, de ezek már most használhatóak, ami nagyon fontos.” – mesélte lelkesen Zoli.

A végén minden darab a helyére kerül! Mi is ebben bízunk!

Zoli, büszkék vagyunk rád!

A projekt további fejleményeiről és a 3D nyomtatás koronavírus elleni harcáról Zoli blogján és a ”3D nyomtatással a koronavírus ellen!” Facebook csoportban olvashat!