„Ezekre a szélsőséges időjárási körülményekre nehéz előre felkészülni; ugyanakkor bármilyen itthoni zord időjárás nekem újabb lehetőséget adott erre. Míg mások bemenekültek a 60-80 km/h –s széllökések elől én futócipőt húztam. A verseny résztvevői mind remek sportemberek – a végeredmény ilyen körülmények között mindig attól függ, hogy ki tud a legjobban alkalmazkodni a változó környezethez.”

István, három éve első magyarként megnyerte az Északi-sarkon megrendezett maratont. Emellett Berlin, Tokió, New York, Prága és Budapest futóversenyein is részt vett már. A mostani teljesítménye hatalmas eredmény, főleg, hogy István májusban egy sarokműtéten esett át. Bakancslistáján, a Déli sarkot kipipálva, következőként a Marathon Grand Slam tagság szerepel, ami a 7 kontinensen és az Északi-sarkon teljesített maratont foglalja magába.

„Megtisztelő számunkra, hogy osztozhatunk István örömében és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi is támogathattuk őt ebben. Az ő teljesítménye minket is inspirál.” – mondta Lengyel György az Atoll ügyvezetője.