Az AEA (Association of Enterprise Architects) magyar tagszervezete számos rendezvényt szervez az IT architektúra szakterületén dolgozó szakemberek számára. A szeptemberi eseményen, Vinczellér Gábor kollégánk az elmúlt időszak architektúra nyilvántartás kialakítási tapasztalatairól és trendjeiről tartott előadást. Az online megvalósuló programon, a legfrisebb irányzatok és kihívások voltak a fókuszban.

Cégünk több mint 15 éve foglalkozik architektúra menedzsmenttel, számos külföldi és magyar ügyfélnél szereztünk sokrétű tapasztalatot. Architektúra tudásbázisok kialakítása kapcsán kaptunk felkérést az AEA Magyar tagozatától, amit örömmel fogadtunk. Az elődásunkban a jelenlegi trendeket vizsgáltuk architektúra nyilvántartás kialakítási szemüvegen keresztül, úgy mint: alkalmazás portfolio menedzsment, agilis megoldás szállítás, microservice architektúra, felhő alapú megoldások, continouos delivery. A téma sok mindenkit megmozgatott, sokan jelentkeztek és sokan csatlakoztak is. Az előadás után maradt is még egy kis idő a szakmai eszmecserére. Mindig öröm hangosan gondolkodni szakmabeliekkel a kihívásokról, és interaktívan megvitatni a tapasztalatokat. Az AEA eseményeit éppen ezért szeretjük egyaránt hallgatóként és előadóként is.” – összegezte élményeit Vinczellér Gábor, a SAMU, vállalati architektúra modellező eszköz, termékfejlesztési vezetője.

A teljes előadást az alábbi videóban és ezen a linken tekintheti meg. A prezentáció pedig regisztrációt követően itt érhető el.