Tavaly ősszel vendégül láttuk a budapesti Homoktövis Általános Iskola robotprogramozó szakkör HTRobo Team Kids nevű csapatát. A gyerekek lego-ból összeépített és beprogramozott robotokat mutattak be az érdeklődőknek. A 9-10 éves korosztály tagjai teljes odaadással és gyermeki lelkesedéssel meséltek élményeikről, nehézségeikről, amelyekkel a robotok összeépítése és programozása során találkoztak. Egy – egy bonyolultabb feladat megoldása rengeteg kutatással és kihívással jár és a jövő is kihívásokkal teli számukra, előttük van még a WRO Hungary 2019 megmérettetés is. A versenyfeladatok megoldása során ugyanis mindent nekik kell csinálni, a tervezéstől a kivitelezésen át minden részlet a gyerekek feladata.

Az Atoll Technologies Kft. támogatta a Csapat 2018. évi Word Robot Olympiad (WRO) thaiföldi világdöntőn való részvételét. Azóta már újabb versenyek vannak a Csapat mögött, ugyanis az év elején megnyerték a budapesti regionális fordulót a FLL Into Orbit versenyen és továbbjutottak a miskolci közép-európai elődöntőbe, amelyen keresztül vezetett az útjuk az ausztriai döntőbe, ahol a HTRoboTeam a 12. helyet szerezte meg. Gratulálunk nekik, kiválóan teljesítettek!

Nagyon lelkes, tudatos kis csapatot ismertünk meg, akik nem ismernek lehetetlent. A csapat példakép lehet minden robotika iránt érdeklődő számára.

További sok sikert kívánunk Nekik!